Smykkekunstneren Siv Asbjørnsen

Siv Asbjørnsen er utdannet gullsmed ved Elvebakken i Oslo. Der tok hun sitt svennebrev.

Vi skal her ta for oss hennes smykkekunst og litt av hennes liv som smykkedesigner.

De første årene til Siv Asbjørnsen etter at hun var ferdigutdannet gullsmed jobbet hun stortsett bare med materialene sølv og emalje. Etter å ha jobbet mye med disse unike materialene tok hun imidlertid en pause fra disse og gikk over til å jobbe mest med pleksiglass.

Siv Asbjørnsen mener sølvets svale og kalde farge kler norske kvinner fordi vi lever i et så kaldt og rått klima og natur. Sølvet passer da også utmerket sammen med blå klær og ellers klær med litt kalde og svale farger. Grunnen til at hun begynte å jobbe med pleksiglass var måten det fanger lyset på. Det fanger lyset og får fargene til å stråle. Derfor er også materialet en flott motvekt til sølv. Siv lar seg inspirere av stilarten Art Deco. Denne kjenner man igjen i formene hun jobber med når hun utformer og skaper sin håndlagde smykkekunst. Likeledes er storslått gammel egyptisk kultur noe kunsten hennes også favner og blir påvirket av.

Formene hun alltid jobber med og bruker som utgangspunkt er sirkelen, firkanten og trekanten. Ofte er dette avrundede former men likevel skaper disse et veldig rent og minimalistisk og nesten stramt uttrykk.

Pleksiglasset gir henne muligheter som hun kan utforske videre, og muligheter som hun aldri har kunnet benytte seg av tidligere og derfor synes hun dette er et meget spennende materiale å jobbe med. Det faktum at Pleksiglass også er gjennomskinnelig gir henne mulighet til å kreere vakre mønstre i glasset i prosessen og dette kan kundene hennes nyte godt av.

Siv Asbjørnsen er en travel dame og har over 20 utstillinger på merittlisten sin. Dette er en god erfaring å ha siden utstillinger kan være litt skummelt i begynnelsen. Hun er medlem av Norske Håndverkere, har hatt eget verksted fra 1992 og mottok etableringsstøtte fra Norsk Kulturråd 2001.

 

Share This Page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *