Norske smykkedesignere og smykkekunsten deres

Norge er svært så heldig i forhold til smykkedesignere. Det er mange dyktige smykkedesignere i landet og flere har i tillegg fått internasjonal anerkjennelse og blir regelmessig brukt av kjendiser og store utenlandske stjerner. Denne siden kommer til å ta for seg de aller mest kjente smykkedesignerne i Norge.

Skandinaviske smykkedesignere er i vinden som aldri før. Norske smykkedesignere er blitt superpopulære nesten over natten. Om du er interessert i smykker er sannsynligheten stor for at du allerede har hørt om Jane Kønig, Maria Black og Bille Brahe. Visste du det at vi har minst like dyktige smykkekunstnere her hjemme også?

Tina Haaland Paulsen er designeren bak smykkemerket T/RAW. Hennes smykkemerke vil at vi skal gjenoppdage og reformulere fenomenet skjønnhet. Ønsket hennes med merket er å tilby en splitter ny måte å se og oppfatte verden rundt oss på og det utfordrer vår måte å definere skjønnhet og fremhever de gjenstandene som vi har en tendens til å ignorere. Dette gjør hun ved å puste nytt liv i gjenstandene ved å gi dem helt nytt liv med materialer som råkrystaller til banket sølv.

Bjørg Nordli-Mathisen har siden begynnelsen i 2009 blitt en av Norges fremste smykkedesignere.

Smykkemerket Bjørg har internasjonale stjerner som Madonna, Lykke Li, Kelly Rowland, Jessie J, Røyksopp og Noomi Rapace på kundelisten. Trendsetteren Rhianna dukket også opp i Vogue Italia med et av armbåndene fra kolleksjonen hennes på armen som om det ikke skulle være nok. Bjørg bruker råmaterialer som ekte stener, råkrystaller foruten sølv, gull og bronse. Tanken bak er å forene det industrielle og det naturlige med det skjøre og det perfekte med det upolerte.

Camilla Prytz feirer i disse dager 20 års-jubileum. Smykkedesigneren blir sammenlignet med store internasjonale kunstnere som Elsa Peretti og Robert Morris. Camilla har med sine smykker hatt hundrevis av utstillinger og hun har nytt en enorm suksess med både sin kolleksjon i gull og sølv og er dessuten godt kjent for sitt øye for design, form og farge. Hun har også lansert sin egen linje med drikkeglass og servise.

 

Share This Page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *