Det kjente norske smykkedesignet Hasla

Bak det meget kjente norske smykkedesignet Hasla står de to søstrene Gunnhild og Anne Hasla.

I denne artikkelen skal vi ta for oss smykkedesignet og duoen bak.

Gunnhild driver Hasla-butikken i Oslo, mens Anne designer og lager smykkene i verkstedet deres i Valle i Setesdalen. De mektige og trolske omgivelsene hennes inspirerer henne masse og denne naturen påvirker smykkedesignet til smykkene og gjør dem mer helhetlige og organiske i sin form.

Denne høsten lanserer Hasla en smykkekolleksjon der ideen bak er hentet fra identitet og fellesskap. Smykkene er inspirert av selve DNA-molekylene og hvordan disse lenker seg sammen for å skape et helt menneske. Ved at bæreren av smykkene får velge ut sitt helt unike DNA-molekyl vil det bli et helt individuelt smykke som karakteriserer den enkelte person i sin helhet. Materialene som blir brukt er gull og sølv.

De særegne og unike smykkene er basert på den enkle og stilrene norske designfilosofien. Slik kobles den skandinaviske smykkedesign seg sammen fordi de er alle basert på denne.

Området i Valle har lange håndverkstradisjoner og dette har Hasla tatt godt vare på.

På verkstedet jobber unge og gamle, ufaglærte og faglærte side om side. Ved å bruke både nye og gamle teknikker så gir dette designet et helt rent og unikt uttrykk.

Hasla med sine dyktige sølvsmeder kan sammen med kundene sine skape flotte og håndlagde smykker til livets store begivenheter og overgangsritualer som dåp, bryllup, forlovelse og konfirmasjon. Det som er spesielt med bedriften Hasla er at den fremfor noen andre jobber for å ta vare på unge arbeidstakere og ser på dem som store ressurser for landet vårt.

Smykkekunsten fra Hasla blir solgt i merkebutikkene i Oslo og Valle, samt i gullsmedbutikker over hele landet. I 2009 ble Hasla dessuten kåret til årets håndverksbedrift av NHO håndverk. Denne prisen er de meget stolte over.

 

Share This Page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *